diumenge, 12 de setembre del 2021

CLAVARIESSES DE 1971 AL LLIBRE DE FESTES

Ja vaig traure imatges del llibre de festes corresponent a aquell any, estaven referides a la reina i les dames de la cort d’honor per un costat i també als clavaris per altre, però aquell any no eixiren fotos de les clavariesses al seu full, sols ficava els noms d’elles dins el dia de la seua festa.

Al llibre deia:

COMISION DE CLAVARIESAS

PRESIDENTA: Srta. Carmen Grau y Sabater

SECRETARIA:     »  Adela Pales y Lladosa

TESORERA:        » María del Carmen Villalba y Duart

VOCALES:          » María Luisa Bosch y Pérez

                             » María Vicenta Alepuz y Baldoví

                             » Inmaculada Asunción Contell y Duart

                             » Isabel Bosch y Pérez

                            » María Julia Arbona y Sánchez

                            » Maria Milagros Esteve y Girona

He de comentar que entre les nou clavariesses es trobaven quatre que al mateix temps també eren dames de la cort –sis en total–, per tant entre unes coses i altres els tocà eixir tots els dies de la setmana. Estes eren: Adela, María Luisa, Maria Vicenta i María Julia.

Però faig un poc d’història: Fins l’any de 1965 era normal que un grup de clavariesses participara als actes de la Setmana Santa i la Immaculada i un altre a les festes del poble. A partir de l’any 1966 les clavariesses passaren a ser sols un grup i participar en tots els actes de caràcter religiós celebrats amb motiu dels tres moments de l’any assenyalats abans.

Per tal donar un poc de color a la informació, ja que al llibre de festes no apareixia cap foto d’elles, acompanye una foto del dia de la Inmaculada, que quedaria fora de les festes però que serveix per conèixer a les protagonistes. Com podeu observar totes porten penjada del coll la medalla de la Inmaculada a més d’un vestit més d’hivern. La foto és una de l’àlbum de Carmen Grau Sabater.

Gràcies a la informació que em proporcionà Adela Pales podem identificar-les d’esquerra a dreta, eren: Maria Vicenta Alepuz, Carmen Grau, María Julia Arbona, Adela Rita Pales, María Carmen Villalba, María Luisa Bosch, Maria Milagros Esteve, Inmaculada Asunción Contell i Isabel Bosch.

Publicat al grup de Facebook “Almussafes segle XX” el dia 07-07-2021.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada