dimarts, 17 de març del 2015

CARNESTOLTES EN L’ESCOLA A ALMUSSAFES (i IV)

Encara que a la part anterior arribava a l’actualitat, torne novament arrere. Els reis de vegades han anat enlaire, en carro o caminant en la desfilada... es pot veure en les fotos que acompanye.

    

En els cursos de 1997, 1998,... anàrem pels carrers a l’encontre del CEIP Pontet.

Any darrere d’any s’han continuat celebrant Carnestoltes al col·legi de forma semblant i amb il·lusió, i així durant tres dècades. I al final, el típic berenar de la barreta de xocolate amb ensaïmada després de la desfilada asseguts a terra pel pati, organitzat per part de l’A.M.P.A i/o subvencionat per l’Ajuntament.

Si s’ajuntaren totes les fotos fetes per pares, mares, iaios, iaies, tios,... així com les del magisteri, fetes durant tots aquests anys, es formaria un àlbum d’innumerables pàgines, plenes de cares il·lusionades, de somriures d’orella a orella i no sols als xiquets, també als adults, que van canviant de lloc per veure passar als seus fills, filles, nets, netes,... en diferents punts del camí.

S’han disfressat de tot l’imaginable i fins l’inimaginable, sobre tot els alumnes. S’ha reivindicat, com en 1991 amb el “no a la guerra” (primera del Golf). S’han fet grups amb vistoses vestimentes com el grup de 1992, celebrants carnestoltes alternatius al mateix temps que els clàssics, com els grups de l’ESO situats als carrers l’any 2001, etc.




També alguns mestres ens hem disfressat, unes vegades més, d’altres menys. En la primera època les disfresses es feien a escola pels mateixos protagonistes, en èpoques més modernes es fan a classe, es compren o les fan alguns pares i mares ajudant els mestres. N’hi ha molta creativitat al servei de les desfilades de Carnestoltes.

No he volgut ficar fotos dels últims anys per respectar els xiquets i xiquetes menors. Totes les incloses en aquesta “xicoteta història” pertanyen actualment al grup de persones adultes i per tant en condicions de decidir lliurement ...

Per motius diversos, entre els quals està la crisis i els retalls a l’escola, hem tingut tres anys de parada. Enguany s’ha représ el tema. Esperem seguint gaudint d’aquesta festa tan divertida com antiga a tot el món.

I acabe, com han acabat les desfilades de carnestoltes de molts dels últims anys, casualment no en aquest, els que van a graduar-se tiren les birretes a l’aire.


Publicat al Facebook el dia 01-03-2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada