dimecres, 18 de març del 2015

TAULES BLAVES DE L’ESCOLA DE LA TORRE

L’altre dia es comentà ací –a la pàgina local del Facebook– que les taules dels alumnes, que eren de color blau tal com s’aprecien als “nodos” del poble i al fotograma que es reprodueix a continuació, les pintaren els mateixos alumnes abans del trasllat de l’escola de la torre al nou centre de “Salas Pombo”.

Les meues informacions són altres. Vicente Ferrando –Vicente “el pintor”– ajudat pel seu fill, amb el mateix nom i malnom, rebé un encàrrec de l’Ajuntament de l’època. El pintor va adquirir la pintura de la marca Titan –Titanlux, de color blau– d’una botiga de València. Una vegada s’havia acabat la faena, l’ajuntament li pagà el treball i la factura del material, tal com s’arreplega al llibre “General de gastos de 1959” i el corresponent de “Mandamientos de pago” amb les factures.  Usà 29 kilograms de pintura i 11’5 jornades de treball per complir amb el treball.

Una faena com eixa devia fer-la un professional, per tal que tinguera la uniformitat i la qualitat requerida... Hem de pensar que era un mobiliari que passava a un edifici a estrenar. Supose que en aquell temps no hi havia dotació de material a estrenar com es fa actualment quan es fica en marxa una col·legi nou.


En aquest fotograma apareixen altres alumnes, un dels quals és un gran amic meu. Durant els cinc minuts que dura el reportatge dels “nodos” passaren tots i totes davant la càmera, en una fila ordenada de pupitres i alumnes que organitzava l’agutzil Vicente Romeu.


Publicat al Facebook el dia 11-03-2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada