dimecres, 18 de març del 2015

PRIMERA FIRA MEDIEVAL

Hui s’ha ficat en marxa una fira medieval al Parc Central que estarà fins diumenge. Però la història que vaig a contar passà els dies 1 i 2 de juliol de l’any 2000 coincidint amb el començament de les nostres festes patronals. Us recorde que aquell any celebràrem el 750 aniversari de la primera Carta Pobla d’Almussafes.


Fou la primera vegada que una fira medieval s’instal·là al nostre poble. En aquella època era una experiència prou novadora, hui després de quasi catorze anys s’ha convertit ja en un esdeveniment que es repeteix en les festes dels pobles i que ha arribat a tota la gent. Inclús ací i fins hui ha tornat dues vegades més després. En esta ocasió seria la quarta, amb versions diferents però amb el mateix fons.



S’instal·là al mateix lloc que es fa el nostre tradicional mercat dels dimarts: la plaça del Mercat, els voltants de la torre i la plaça Major. Era divertit caminar entre els protagonistes de la fira, artistes en diferents oficis antics que ens mostraven el seu saber de forma totalment artesanal. La palla per terra feia diferent el carrer que sempre xafem. La torre, engalanada per l’ocasió estava oberta a les visites. Les primeres s’havien fet a principi del mes de març quan s’inaugurà després les obres.


Acompanye algunes fotos, però la més especial per a mi fou la d’un veí nostre, ferrer de tota la vida, que vaig tenir l’ocasió de traure fent-ne i ensenyant-nos el que havia segut el seu ofici.

Per a qui vulga més informació sobre aquella fira medieval acompanye l’article que va aparèixer al BIM Quatre Cantons nº 8 de setembre d’aquell any.


 Publicat al Facebook el dia 16-05-2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada