dimecres, 18 de març del 2015

ORLA DE LA MEUA TERCERA PROMOCIÓ

Esta fou la segona orla que vaig fer. Correspon als anys entre 1987 i 1990. Nosaltres eren el grup D. La classe començà amb 29 alumnes en tercer, els mateixos que en quart i acabaren el cicle –en quint– ja 34.

Com en l’anterior promoció els alumnes estigueren amb mi durant tres cursos, de tercer a cinqué. Davant les fotos s’aprecia prompte que no estan fetes a la mateixa distància de la càmera i que els fons són majoritàriament de colors distints del blanc. Segurament, tampoc estan fetes al mateix fotògraf, en aquella època ja tenien dos al poble.

Si fora ara les hauria retallades d’una en una –com he fet en les últimes– i tots els fons serien blancs, però en aquella època la tecnologia al meu abast no era tanta ni jo sabia el que ara sé... 

Els fragments de sanefa de fulls de llorer que l’envolten són les mateixes de l’anterior i les repetiria per última vegada en la següent.

Continue amb el mateix criteri que tenia en la primera, ficada fa exactament un mes. Pense que no és un problema de cara als protagonistes, que són ja persones adultes –tenen o van a fer 35 anys– i que si algú/na no es sent massa afavorit ho sent, però era el material de que disposava... i aleshores no es feien tantes fotos ni era tan fàcil fer-les com ara.

No sé si la teniu, perquè segurament en aquesta ja es va fer una foto al fotògraf perquè els/les que estigueren interessats/ades la pogueren comprar. Amb el pas dels anys, vaig deixar de reproduir-les en la botiga de fotografia i les muntava jo a l’ordinador, les imprimia i les repartia en l’acomiadament del cicle.

En quant a la meua foto, pot ser fora una de les primeres en que portava la barba... i tenia color! 

Publicat al Facebook el dia 20-04-2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada