dissabte, 21 de març del 2015

PRIMERA FALLA ESCOLAR

Estem en l’any 1972 i don Francisco Chalmés planta la seua primera falla escolar al “Salas Pombo”. Estava feta de caixetes de cartró de medicines i altres productes diversos de l’època, “marques” què es poden distingir. Tampoc podia faltar la cartolina treballada artísticament. Fins l’any 1974 no es plantaria la primera falla al poble d’Almussafes, per part de la Falla Primitiva.

 

 


En la seqüència de fotos es veu la falla dins de classe, al pati abans de ser cremada i ja amb foc. Però, si es fixen podrem veure que n’hi ha darrere algunes fotos a més del rudimentari material escolar. En la segona, es veu l’entrada al carrer Lluís Vives. En la tercera una de les mestres que algú podrà identificar encara que està girada. En l’última, s’aprecia darrere els alumnes una tàpia que es la que separa del camp de futbol i la part altra dels xiprers del cementeri.


He d’afegir que estes fotos estan tretes a partir d’unes diapositives que feu el mestre en aquells dies. També podeu observar els “babis”, espècie d’uniforme, que vist des d'ara sembla molt antic i que portaven els alumnes.

Publicat al Facebook el dia 23-05-2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada