dissabte, 21 de març del 2015

LA LIRA ALMUSSAFENSE EN «GENTE JOVEN»

Per complementar el vídeo que ha ficat el meu amic Paco Abarca fa un parell d’hores i del qual ja em comentà ahir alguna cosa, us oferisc informació del meu arxiu de notícies locals.


Efectivament l’actuació tingué lloc l’any 1985. La notícia del diari Levante que acompanye és del dia 26 d’octubre de 1985 i deia en castellà que el dia 31 del mateix mes, que era dijous, tindria lloc en Madrid la gravació per part de la Lira Almussafense de la seua actuació per les semifinals del programa de TVE “Gente Joven” que s’emetia els dissabtes a migdia. També deia que les bandes que havien passat a semifinals havien estat dotze de les quals la meitat eren valencianes, entre elles la nostra. A més, al programa anaven a interpretar tres obres: el pasdoble “Lira Almussafense” d’Enrique Gosp –hem de recordar que en aquell temps era el director i ho fou durant molts anys– , la dansa final de la “Suite” del mestre Julio Gómez, i com a obra obligada, el preludi del segon acte de “El Caserío”, de J. Guridi.


L’altra notícia correspon al diari La Vanguardia de Barcelona del dissabte dia 7 de desembre de 1985, dia en que la banda participava en el primer programa de semifinals. Sembla que eix dia va ser el que passaren la gravació feta el 31 d’octubre. Jo no podria concretar-vos si passaren a una altra fase i es feren dues actuacions. Això els músics ho saben perfectament i n’hi ha un gran nombre dels actuals que participaren en aquella gravació.

He visionat dos o tres vegades el vídeo i m’ha paregut que n’hi havia poca presència de xiques en la banda d’aquell temps. Hui en dia la cosa és diferent, de la qual cosa me n’alegre. Gaudiu de la música de la nostra banda!.

Publicat al Facebook el dia 26-05-2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada