dimecres, 18 de març del 2015

PARC DEL SAGRARI

És un parc que es va fer al final de la dècada dels anys vuitanta. Jo visc al costat des de l’any 1986. Recorde molt bé com el construïren, les zones diferenciades, la gespa del quadrat del centre, els arbres que l’envoltaven, la zona infantil de jocs, la bassa d’aigua que venia des de l’altra part del carrer Sant Josep i a la part del carrer Sueca dues parts també, una amb arbres, plantes i bancs i una més descoberta amb quatre requadres amb plantetes i una estructura de fusta alta que supose era per donar ombra. Mentre feien les obres em va cridar molt l’atenció, el dipòsit subterrani que s’encarregaria de replegar l’aigua i tornar-la a fer el circuit mitjançant una bomba d’elevació. El salze que estava en mig de l’aigua i que no fa molt tallaren. Els peixos i fins i tot les granotetes. Supose que els veïns s’acostumaren prompte al soroll de l’aigua sempre en moviment. El parc estava dividit en dos zones separades pel carrer de Sant Josep i en aquella part, es va fer una plataforma elevada com a escenari per a actes diversos i enfront una part amb seients en grades d’obra, a més d’una font que naix en mig d’una estructura de quatre columnes d’obra.

He llegit en la premsa que va a arreglar-lo un poc, la veritat és que després de vint-i-cinc anys ja li toca. En aquest temps se li han fet alguns “pegats”, s’han tallat arbres i s’han replantat uns altres, en algun cas s’han perdut definitivament. L’estructura de fusta desaparegué. Els jocs s’han canviat ja un parell de vegades. Al principi eren tobogans que a diferents altures baixaven des d’una elevada plataforma central –com s’aprecien a la foto que acompanye–, després foren semblants als actuals, però els primers patiren un incendi, en ambdós casos ja tenien un tancat parcial.

En la foto es veu el parc primitiu, el parc jove amb els arbres i plantes encara de poca grandària i als costats i al fons els solars que en algun cas foren omplint-se d’edificis. Està feta des la terrassa de  l’edifici on jo visc. La distància i una càmera de menor qualitat que les actuals donaren com a resultat una imatge un poc borrosa. Quan passaren uns anys em vaig donar compte d’un detall que al fer-la no vaig captar. Dalt del tobogan n’hi havia un jove, o un xiquet prou fadrí, però estava dalt una bicicleta, sí, no es veu massa bé però les bicicletes també hi baixaven. I al seu peu, ni havia altres amb les bicis esperant el seu torn...


Publicat al Facebook el dia 27-04-2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada