dimarts, 17 de març del 2015

CARNESTOLTES EN L’ESCOLA A ALMUSSAFES (I)

Abans de començar, he d’explicar que jo vaig vindre de mestre el curs 1980-1981, per tant les meues primeres falles foren les de l’any 1981.

I per què comence parlant de falles i no de carnestoltes?. La resposta és que els primers anys no es celebrava carnestoltes, sinó que el mateix dia de cremar la falla es disfressaven els xiquets i així trobaven alumnes vestits de fallers i falleres i altres amb diferents disfresses.

El programa de falles 1981 diu parlant de la vesprada de festa del dimarts 17 de març “Poden vestir als alumnes de fallers, màscares, caretes i disfresses. Els cerca-viles serà silenciós en el trajecte de casa a l’escola i al tornar al revés”. A les 3’30, “desfiles dels fallers i disfressats”.

No dispose de cap foto d’aquell any, ni tampoc l’arxiu escolar. Però sí de l’any 1982 en que l’esquema fou semblant. Al programa d’aquest any, es parla de “Desfilada de cabuts i falles” i es diu que el dia 16 a les tres de la vesprada serà l’entrada a classe i a les tres i quart es farà la desfilada de cabuts a la pista central, eixint de l’edifici sud i cremant la falla a les quatre.


 El material d’aquests “cabuts” és molt senzill d’adquirir i confeccionar, usen els tambors buits de detergent que gasten a casa i els mateixos s’adornen com cadascun/a vol.



Acompanye tres fotos d’aquell dia, en dos es veu la desfilada dels cabuts i en l’altra, alumnes més xicotets amb disfresses variades.



Publicat al Facebook el dia 26-02-2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada