divendres, 27 de març del 2015

CRÒNICA DEL SOPAR DEL CÀNCER

A l’hora prevista estaven a la porta d’entrada al recinte de tots els esdeveniments festius d’Almussafes, el pati del col·legi Almassaf. Les dones de l’Associació de lluita contra el càncer de la localitat agafaven les entrades i tallaven un tros. Ja dins i de camí trobaven un emplaçament amb “cocktails” de benvinguda i amb els gots s’encaminaven a la taula a la que prèviament s’havien adscrit… Saludaven els amics i amigues i asseguts esperaven que començara l’acte.

La vetllada anava a tenir dos protagonistes clars: els fets de dalt l’escenari i el sopar. La presentadora del mateix, Maria José Girona, començava a parlar des de l’entaulat que anava ser centre de totes les mirades de la nit, demanava la presència de la presidenta de la Junta, Mari Carmen Santos Juanes, que pronunciava un breu parlament explicant detalls sobre el currículum i la trajectòria del jove homenatjat de la nit, l’oncòleg de la localitat resident en Madrid Raül Márquez Vázquez. Se li feia entrega del premi que reprodueix la nostra torre Racef i a continuació es dirigia als presents per dir unes optimistes paraules en la línea de que el càncer es pot superar i que molts malats ho fan.

Baix, el sopar anava servint-se, primer les begudes, a continuació els entrants: fruits secs, surimi de cranc, formatge fresc amb escalivada, coca salada amb embotits ,... i es sentien bromes sobre el sopar de l’últim any. A continuació dos entrepans, un de sèpia o calamar i un altre de llonganisses amb pisto, de postres un flam d’ou i a continuació el cafè o la infusió. Sobre el mateix, res que objectar, estava bo i era complet...

A continuació començava l’espectacle: el grup andalús amb cant flamenc, guitarra i ball, la cantant Vicen, les xiques i dones de la dansa del ventre, la seua professora i la parella jove de ball modern. Tots i totes ens delitaren amb el que saben fer i d’una forma totalment desinteressada.

I per finalitzar el sorteig de regals oferts per botigues i associacions locals, totes nomenades abans per la presentadora. Eren aproximadament 650 comensals i uns 140 regals, per tant n’hi havia prou possibilitats de premi. La reina de les festes anava traient els números afortunats que eren llegits per la presentadora. Les persones premiades acudien amb els seus tiquets baix de l’entaulat on estaven tots els premis. Les dones de la Junta ajudades per alguns clavaris anaven repartint-los, n’hi havia bosses, ulleres, fruites, plantes, etc... i al final algun de més valor en forma de joia o viatge. Dos xiquetes que estaven a la meua taula es convertiren en protagonistes de la recepció de diversos premis i al nostre costat es corejava ... “ara, el meló!”. A l’homenatjat li tocà una bossa i al que escriu això... un meló!... a l’igual que a la reina de les festes.

I així acabà la sisena gala benèfica del càncer en la que gaudiren d’un bon sopar i que estigué amenitzada per un complet espectacle.

Acompanye una foto que no té massa qualitat però que està feta des del lloc on estava assegut.


Publicat al Facebook pàgina d’Almussafes el dia 11-07-2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada