dilluns, 16 de març del 2015

LES PALMERES DE LA ROTONDA D’ENTRADA AL POBLE

Ja he dit en un altre lloc que la rotonda es va construir a final del segle passat, en un moment en que estaven ficant-se molt de moda, per proporcionar una major seguritat al tràfec dels encreuaments de carreteres, com era també el nostre cas. Nosaltres havien tingut dues mitges rotondes d’una grandària diferent i varies illetes per regular la nostra entrada al poble, tal com s’apreciava perfectament a la foto de Carlos Soler del dia 13, el que havia provocat diversos accidents al llarg del temps.

En aquests moments teníem el col·legi Almassaf en obres que s’allargaren molt en el temps com a conseqüència de que en un principi anava a fer-se una remodelació i sobre la marxa es canvià l’esquema i es derrocà tot el que hi havia a més de l’estructura d’un edifici acabat de fer i es construí un col·legi completament nou.

El recinte escolar disposava d’una rica varietat de plantes repartides sobre tot per les façanes que donaven a l’avinguda de Paral·lel i el carrer d’Ausiàs March, a més de la frontera amb el Parc Central, on estava l’entrada principal. Destacaven les recaients a l’avinguda, on trobaven set palmeres datileres, una llimera, un magraner, un nesprer i una olivera, entre altres espècies vegetals.

Amb l’obra parada i una rotonda per ser enjardinada es va tenir la bona idea de retirar les palmeres i plantar-les a la rotonda. Quedà molt bonica!. La palmera més alta va situar-se al mig, però una tempesta de vent fort la trencà en abril de l’any 2005 i va ser tallada.

I què té d’especial esta foto? El que té... són les set palmeres. Perquè en les fotos més recents sols estan les sis que queden en l’actualitat.


Publicat al Facebook el dia 18-02-2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada