diumenge, 22 de març del 2015

PATI DE L’ESCOLA “GRANISSAT”

La imatge que acompanye es va traure en un moment indeterminat entre els anys 1986 i 1989, ja que es trobava en un àlbum de la meua companya Imma Martí amb eixes referències. Correspon a una granissada de l’època.

El tros de pati que es veu era el corresponent a la part posterior de l’edifici de preescolar d’aquell temps, situat a la dreta de la fotografia i l’arenari per educació física, que estava al final d’una pista dels alumnes majors.

El que s’endevina en primer lloc és la part de canalització del barranc de El Cano, que des del carrer Mestre Serrano entrava al col·legi per baix d’una porta que donava al carrer Ausiàs March i que entrava enfonsada entre les dues pistes de la segona etapa d’EGB. En la part següent que corresponia al pati de preescolar anava per baix d’unes plataformes de formigó fins l’Avinguda de Paral·lel.

Darrere n’hi ha un quadrat, que contenia sorra i servia per fer els salts de longitud... A eix arenari s’havia plantat també xops. L’emplaçament tingué durant uns anys l’estació meteorològica al cantó de l’esquerra i més tard i fins l’enderrocament del centre un prefabricat que s’usava de menjador escolar. També es veu la font que donava servei a tot el pati.

A continuació de la tanca es trobava el Parc de les Palmeres dels primers anys amb alguns dels jocs infantils que ja eixiren en una altra foto. Ací es veuen el pneumàtics de color, la cabanya de fusta, el pont de metall i també l’estructura de fusta en forma de torre.


Publicat al Facebook el dia 29-06-2014 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada