dimecres, 18 de març del 2015

RETALLABLE DE LA TORRE

Al mateix figurava com a “TORRE RACEF SEGLE XI”, a més d’altres dades que s’inclouen baix.

Transcorria l’any 1996 i les obres de restauració de la torre anaven avançant, encara que acabarien en desembre.

Ja he dit en alguna ocasió que aquelles obres es feren entre els anys 1995 i 1996, en aproximadament 18 mesos des que col·locaren tota l’estructura de bastides que l’envoltava fins que acabaren la part baixa ja al descobert.

Però mentrestant es preparà un retallable pel públic infantil. L’escala era de 1/100.

Segons diu al requadre que servia de base i que al muntar-la tapava la informació, l’edició era del M.I. Ajuntament d’Almussafes, la maquetació, desenvolupament del retallable, disseny, etc., era de Leo Villar, la impressió de Gràfiques Machí i el Dipòsit legal era V-5121-1996. Aquesta informació no pretén fer publicitat de res, sols explicar la informació de manera detallada, com m’agrada fer de costum.


No sé de quin número va ser la tirada d’exemplars. Sí, que es repartiren molts i en algun grup del col·legi arribaren a fer-la els alumnes, supose que ajudats pels pares.

Ja han passat divuit anys i serà difícil que encara quede alguna muntada en alguna casa del poble. Si així fora, no estaria mal fer-li una foto i ficar-la. Alguns joves es recordaran de quan la feren.

No estaria mal que es fera una reedició que arribara a una nova generació d’estudiants.

S’acompanyen fotos del material, la història que contava i les instruccions donades per muntar-lo. En conjunt, serveix per adonar-nos de què anava la cosa.


Publicat al Facebook “Almussafes” el dia 05-05-2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada