dimecres, 18 de març del 2015

PARC DE LES PALMERES EN 1988

La imatge que ara contempleu estaria treta durant el curs escolar 1987-88. Si no fora perquè es veu darrere part de la façana del Centre Cultural a més d’una persona li costaria situar la fotografia. Els pins que ací apareixen no es semblen res als gegants –en comparació– que coneguem actualment i això que fa uns quants anys els tallaren la copa perquè no cresqueren més. Les palmeres que s’aprecien a la dreta tenen pocs anys i ja desaparegueren. A l’esquerra es veu l’antic tancat de l’escola Almassaf amb un tros de pista esportiva. Els arbres que estan al seu costat foren tallats després d’inaugurar el nou col·legi, farà aproximadament una dotzena d’anys. Els jocs infantils també passaren a la història. Encara no estava feta la font que n’hi ha al final del Parc.

El Centre Cultural s’havia inaugurat feia dos o tres anys i encara estava en circulació eixa part del carrer Ausiàs March. El joc fet amb cobertes de rodes de tractor pintades amb els quatre colors del parxís també es repetia al Parc Central com podreu veure en una altra foto del futur.

Esta foto no és meua. El grup d’alumnes de D. Francisco Chalmés d’aquella època entre les quals podria nomenar de moment sols a una alumna –Lorena Soler– va eixir pel poble a fotografiar-lo com estava en aquells dies. Bé!, supose que les fotos les feia el mestre i els alumnes eixien en algunes d’elles, en aquesta crec que són els que estan dalt dels jocs, però la distància no permet identificar-los. No estic segur si va ser amb motiu de la confecció del vídeo “Descubre Almussafes” del qual feren dues parts. Al mateix col·laboraren uns quants mestres del col·legi Almassaf que era encara l’únic centre educatiu del poble. En eix any és possible que estigueren rodant la primera part.

Feren tot un carret, però de trenta-set diapositives. Després de poc més de vint-i-cinc anys les he convertides jo en fotos que anireu descobrint de tant en tant.


Publicat al Facebook el dia 10-05-2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada