dilluns, 16 de març del 2015

REBUT DE L’AIGUA

Esta vesprada he pensat en ficar una cosa diferent, encara que possiblement no acapare el vostre interés com són les fotos, però la història no són sols fotografies, també és text, són notícies de diaris, són documents de diferents classes, vivències... coses que entren a formar part dels nostres records.

Sempre s’ha parlat del mite de que en Almussafes no pagaven l’aigua potable, sobre tot fora de la nostra localitat. És cert que fins fa poc no tenien ni comptadors, però aigua sempre s’ha pagat, encara que foren quantitats més bé simbòliques perquè segurament no eren suficients per cobrir el consum reial que es feia a les nostres cases, ni les despeses del servei. Ací mostre un rebut meu del segon trimestre de l’any 1982, jo vivia aleshores en les cases dels mestres situades aproximadament on estan ara els contenidors subterranis del Parc de les Palmeres, allí feien cantó amb l’avinguda del Paral·lel, en un edifici de dues vivendes per planta i eren dos plantes. Aquell any pagaren un total anual de 648 pessetes. Carmen Albuixech –viuda de Romeu– anava cobrant de casa en casa, normalment els quatre rebuts trimestrals de l’any junts.

Durant la dècada dels anys vuitanta –i supose que abans també– funcionaren rebuts exclusius pel “Servicio de aguas potables”, a l’igual que n’hi havia per la “Tasa recogida domiciliaria de basura” . Quan en la dècada dels noranta es ficà en marxa l’impost de bens immobles –el conegut I.B.I–, ambdós conceptes passaren a formar part del mateix, junt els de la contribució urbana.


Publicat al Facebook el dia 06-02-2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada