dilluns, 16 de març del 2015

LA LAGUNA (I)

El dia 25 d’octubre de 1976 era dilluns i el rei d’Espanya acudí a Almussafes a inaugurar la Ford i el tram Silla-Xeresa de l’Autopista del Mediterrani.

Hui vaig a parlar un poc del segon tema –del que s’acompanya la foto que aparegué a la portada del diari Las Provincias del dia següent– i les conseqüències que deixà al nostre terme municipal.

La construcció de l’autopista va provocar una enorme extracció de terres dels nostres camps, les quals deixaren alguns bancals de tarongers convertits en dos grans forats de 5 a 7 metres de profunditat. Estaven situats entre l’antiga carretera comarcal, front al Molí de Galí i ella mateixa. Aquells grans forats s’omplien d’aigua i així estaven llargues temporades, per la qual cosa aplegaren a ser coneguts amb el nom de “La Laguna”.

Durant la dècada dels anys 80 començaren a omplir els forats a base d’abocar dins enderrocs de les obres. Era també el lloc on anaven tots a desfer-nos dels trastos vells. Recorde una època en que vaig veure abocada una quantitat impressionant de taronges,  moltíssimes tones, no sé si perquè no valien res o per fer pujar el preu de les altres. Quan ja estaven quasi plens, ficaven dalt una capa de terra bona i les tornaven a plantar de tarongers.


Publicat al Facebook el dia 10-02-2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada